Krydret kødsuppe

4 pers.

Ingredienser

375 g oksekød i tynde strimler
1 spsk. tør rødvin
7½ dl oksebouillon
6 finthakkede forårsløg
2 fed hvidløg i tynde skiver
2 spsk. soya
2 tsk. rørsukker
1 rød thaichili, finthakket
1 ds. champignon, afdryppet
0,6 dl limesaft
1 spsk. korianderblade, hakket

Fremgangsmåde

Bland kød og vin i en skål og dæk det til, lad det stå i 15 minutter.
Kom vand, bouillon, løg, hvidløg, soyasauce, sukker og halvdelen af chilien i en gryde. Bring det i kog og lad det simre uden lå i 15 minutter. Si suppen og kom den tilbage i gryden, kasser løgblandingen.
Lige inden servering bringes suppen i kog tilsæt kød, champignon, resten af chilien og limesaften. Lad det simre uden låg til det er varmt. Rør korianderbladene i gryden.